Nu har jag jobbat i lite över två månader som vikarierande kursansvarig på utbildningen ”Att skriva dramatik” vid Biskops Arnö Nordens Folkhögskola. Jag guidar, handleder och undervisar 17 studenter mellan 19 och 34 år i manusskrivande, dramaturgi och kreativt flöde. Det är så otroligt givande, lärorikt och inspirerande. Jag visste att det skulle bli roligt, men att de skulle vara så här begåvade, smarta och härliga – det hade jag inte fattat. Jag har ju handlett hundratals skrivande människor – professionella, studenter, skolelever och privatpersoner – i över femton år och slutar inte fascineras och glädjas över hur många guldkorn och frön till starka berättelser människor bär på. Vi bär också på skrivkramp, prokastrinering och skaparångest, men gräver man tillfälligt djupt och där man står kan det ”negativa” också bli till guldkorn. Låter det käckt? Ja. Men det är sant. Det har jag sett hur många gånger som helst.

 

ba-bibliotek

Biblioteket ute på Biskops Arnö. Jag ska hålla en sommarkurs där 2017, i att skriva dramatik. Då kan man sitta och skriva i biblioteket. Läs mer här.